Vrijwilligers

Bijna alle activiteiten worden begeleid door vrijwilligers. Iedereen in Utrecht kan bij ons vrijwilligerswerk doen. Ook als je daar wat extra hulp bij nodig hebt.

Voor alle activiteiten geldt dat er altijd een professional op de achtergrond aanwezig is. Als je als vrijwilliger bij ons komt werken krijg je altijd een basistraining. Zo ben je goed toegerust om aan de slag te gaan. Daarnaast kun je verschillende trainingen en workshops volgen. Dat kan verdieping zijn in de verschillende doelgroepen of meer toegespitst op de uitvoering van de activiteit.

Klik hier voor ons trainingsaanbod.

Op elke activiteit staan altijd twee vrijwilligers. Samen kun je de activiteit vormgeven. Je kunt wekelijks een activiteit begeleiden, of een keer in de maand, maar ook als invalvrijwilliger. Er zijn diverse mogelijkheden.

 

Vrijwilligersverzekering

Lees meer over de vrijwilligersverzekering Domstadpolis.

Bekijk onze vacatures

Coaching van vrijwilligers

In Utrecht zijn duizenden vrijwilligers actief. Niet elke vrijwilliger lukt het om zelf werk te vinden of gaat het werken even gemakkelijk af. De Wilg heeft de kennis om vrijwilligers naar een werkplek te begeleiden en op de werkplek te ondersteunen. Zo kunnen vrijwilligers zich ontwikkelen en plezier beleven in hun werk.

Vrijwilligerscoach
Als vrijwilliger kun je een coach krijgen vanuit De Wilg. De vrijwilligerscoach biedt begeleiding op maat. Deze helpt je onder meer om je taken en werkomgeving goed te begrijpen. Daarnaast zorgt de coach voor een maatje binnen de organisatie waar je vrijwilligerswerk gaat doen zodat er altijd iemand in de buurt is die je kan helpen. Ook ‘leert’ de coach de organisatie waar je werkt hoe zij jou als vrijwilliger het beste kunnen inzetten en begeleiden. We gaan kijken wat je leuk vindt en waar je goed in bent.

Een passende werkplek
Samen met jou zoeken we naar een passende werkplek. We ondersteunen je bij het kennismaken op je nieuwe werk. Ook werken we vaak even mee om te kijken wat er nodig is op de werkplek. Zo kunnen we hulp bieden bij het passend maken van je werkzaamheden en de omgeving waar je werkt. Het doel is dat je zo zelfstandig mogelijk kunt werken. Ben je al aan het werk en gaat het wat minder goed? Ook dan kun je contact opnemen. We kijken samen wat er nodig is om met plezier vrijwilligerswerk te kunnen blijven doen.

Trainingen en workshops
Naast coaching is het voor vrijwilligers ook mogelijk om trainingen en workshops te volgen.

Meedoen?
Wil je meer weten over de mogelijkheden voor coaching voor jou? Wil je ook vrijwilliger worden? Of ken je iemand die vrijwilliger wil worden? Neem dan contact op met AngeliquevandenBroek Of bel 06 – 40746841.
Aan de coaching zijn geen kosten verbonden.

 

Vrijwilligersraad

Omdat het belangrijk is dat iedereen mee kan denken heeft de Wilg een inspraak- en adviesorgaan: de Vrijwilligersraad. Dit is een vaste groep mensen die zes keer per jaar samen komt om te praten over verschillende onderwerpen.

We hebben het over onderwerpen als de activiteiten van de Wilg, het gebouw en tevredenheid van bezoekers en vrijwilligers. Daarnaast zorgt de vrijwilligersraad er (mede) voor dat de belangen van onze vrijwilligers zo goed mogelijk behartigd worden.
De adviezen uit deze raad worden voorgelegd aan de directie van De Wilg die deze meeneemt in de overweging van betreffend onderwerp. De vrijwilligersraad bestaat uit minimaal 5 en maximaal 10 betrokken personen (vrijwilligers en/of medewerkers).
Iedereen van de Wilg is welkom.

Wil je meer weten of heb je ideeën?

Neem dan contact op met vrijwilligerscoördinator Angelique van den Broek

Vrijwilligerstevredenheidsonderzoek

In het voorjaar 2018 is er een vrijwilligerstevredenheidsonderzoek gedaan onder de vrijwilligers.
De uitkomsten kan je lezen in de Conclusie Vrijwilligerstevredenheidsonderzoek 2018.

Lees ook het Vrijwilligersbeleid en Vrijwilligersreglement

Nieuwsbrief vrijwilligers

4 x per jaar komt de nieuwsbrief voor vrijwilligers uit.

Medewerkers vrijwilligersraad

De vrijwilligersraad is op zoek naar meer leden. Wil je ook je stem laten horen en advies geven?
Meld je dan aan bij de vrijwilligersraad via Angelique van den Broek; a.vdbroek@dewilg.nl.

Foka Slagman

Vrijwilliger bij de activiteit 'Crea atelier' - lid vrijwilligersraad

Bart van Waalwijk van Doorn

Vrijwilliger bij de activiteit 'gamen' - lid vrijwilligersraad

Angelique van den Broek

Coördinator vrijwilligers De Wilg

Gerald Scheepmaker

Vrijwilliger bij de activiteit 'tekenen en schilderen' - lid vrijwilligersraad

Laura van den Heuvel

Vrijwilliger bij de activiteit 'kookkunsten' - Voorzitter vrijwilligersraad
Vacatures
Doe mee

Word vrijwilliger bij De Wilg

Zonder vrijwilligers geen activiteiten! De vrijwilligers zijn het menselijk kapitaal van De Wilg.
Bekijk de mogelijkheden