In de wijken

In de diverse wijken van de stad Utrecht is een groot aanbod van activiteiten.
Denk daarbij aan activiteiten rondom vrije tijd, sport, koken, bijzonder vrijwilligerswerk, anderen ontmoeten of helpen met iets organiseren voor de buurt.

Maar hoe weet je wat er allemaal is? En hoe kun je meedoen? En wat als je niet durft? Op sommige plekken kun je zo aanschuiven om mee te doen, maar soms is het fijner als wij eerst een paar keer mee gaan zodat je de ander leert kennen en de ander jou. Wij gaan graag met je in gesprek om te kijken wat er nodig is om het zo goed mogelijk naar je zin te krijgen in jouw wijk.

Als je actief wordt in je wijk zal je merken dat het leven wat leuker en aangenamer kan worden. Je hoeft niet telkens ver te reizen om je te vermaken. Ook leer je op deze manier andere mensen kennen die bij je in de buurt wonen en ben je er even tussenuit. Vaak kun je daardoor problemen die spelen even vergeten en heb je weer wat meer energie voor de rest van de week. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon leuk om ergens aan mee te doen!

Samenwerken

We werken veel samen met andere organisaties. Dus als je vraag ergens anders beter aansluit dan zullen wij contact opnemen met die organisaties en doorverwijzen. Buurtteams en sociaal makelaars kunnen juist ook contact opnemen met ons wanneer het gaat om mensen met een beperking en/of een ggz achtergrond. De Wilg zet professionals in voor de beste aansluiting.

Voorbeelden van samenwerking
  • Buurtkoffie
    In samenwerking met Dock en buurtteams worden er in diverse wijken buurtkoffies georganiseerd voor bewoners. Zie buurtkoffie Zuilen , Ondiep, Overvecht, Oost.
  • Koffietafel
    In samenwerking met WIJ 3.0, Abrona, Al Amal kun je in de Kringloopwinkel De Arm aanschuiven bij de koffietafel. Naast buurtbewoners zijn er professionals aanwezig van een van de samenwerkingspartners. Je kunt een praatje met hen maken en zij kunnen je verder helpen als je ergens mee zit, iets wil betekenen voor anderen, vrijwilligerswerk wil doen of bijvoorbeeld ideeën hebt voor een activiteit.
Wil je weten wat er allemaal te doen is in jouw wijk?

Heb je ideeën om zelf een activiteit te starten, maar weet je niet goed hoe? Voel je je eenzaam of heb je weinig vertrouwen in mensen om je heen? Kortom, wil je graag in gesprek met ons om erachter te komen at je graag zou willen en kunnen in je eigen buurt? Bel of stuur een bericht naar
Cas Fransen , Usha van Houwelingen, Floor Jager, Yvette van der Laan . Dan gaan we samen aan de slag.

Bekijk de activiteiten in de wijk Overvecht

Bekijk de activiteiten in de wijk Oost/Hoograven/Lunetten

Bekijk de activiteiten in de wijk Ondiep/Zuilen/ Leidsche Rijn

Cas Fransen

Duurzaam activeren & advies: Oost/Hoograven/Lunetten. Samen Naast Elkaar (Hooggraven)

Usha van Houwelingen

Duurzaam activeren & advies: Ondiep, Zuilen, Leidsche Rijn

Yvette van de Laan

Duurzaam activeren & advies: Utrecht Oost-Sterrenwijk

Floor Jager

Duurzaam activeren & advies: Utrecht Overvecht
Doe mee

Word vrijwilliger bij De Wilg

Zonder vrijwilligers geen activiteiten! De vrijwilligers zijn het menselijk kapitaal van De Wilg.
Bekijk de mogelijkheden