In de wijken

In de diverse wijken van de stad Utrecht is een groot aanbod van activiteiten.
Denk daarbij aan activiteiten rondom vrije tijd, sport, koken, bijzonder vrijwilligerswerk, anderen ontmoeten of helpen met iets organiseren voor de buurt.

Maar hoe weet je wat er allemaal is? En hoe kun je meedoen? En wat als je niet durft? Op sommige plekken kun je zo aanschuiven om mee te doen, maar soms is het fijner als wij eerst een paar keer mee gaan zodat je de ander leert kennen en de ander jou. Wij gaan graag met je in gesprek om te kijken wat er nodig is om het zo goed mogelijk naar je zin te krijgen in jouw wijk.

Als je actief wordt in je wijk zal je merken dat het leven wat leuker en aangenamer kan worden. Je hoeft niet telkens ver te reizen om je te vermaken. Ook leer je op deze manier andere mensen kennen die bij je in de buurt wonen en ben je er even tussenuit. Vaak kun je daardoor problemen die spelen even vergeten en heb je weer wat meer energie voor de rest van de week. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon leuk om ergens aan mee te doen!

Samenwerken

We werken veel samen met andere organisaties. Dus als je vraag ergens anders beter aansluit dan zullen wij contact opnemen met die organisaties en doorverwijzen. Buurtteams en sociaal makelaars kunnen juist ook contact opnemen met ons wanneer het gaat om mensen met een beperking en/of een ggz achtergrond. De Wilg zet professionals in voor de beste aansluiting.

Project samen naast elkaar

In kringloopwinkel De Arm in Hoograven kun je op dinsdag, woensdag en donderdag aanschuiven bij de koffietafel. Gewoon even een bakkie doen, andere mensen ontmoeten en regelmatig is er een activiteit aan de tafel. Bij de koffietafel mag je jezelf zijn. Naast buurtbewoners zijn er ook altijd professionals aanwezig van een van de samenwerkingspartners WIJ 3.0, Abrona, Al Amal en De Wilg. Je kunt een praatje met hen maken en zij kunnen je verder helpen als je ergens mee zit, iets wil betekenen voor anderen, vrijwilligerswerk wil doen of bijvoorbeeld ideeën hebt voor een activiteit.

Zie activiteit koffietafel wanneer deze in Hoograven is of neem contact op met
Mara Blankestijn: (zie haar contact gegevens hieronder).

Ben je professional en nieuwsgierig naar dit laagdrempelige project waarmee we mensen bereiken die eerder niet achter de voordeur vandaan kwamen en die nu opbloeien? Mara Blankestijn vertelt je er graag meer over.

Wil je weten wat er allemaal te doen is in jouw wijk?

Heb je ideeën om zelf een activiteit te starten, maar weet je niet goed hoe? Voel je je eenzaam of heb je weinig vertrouwen in mensen om je heen? Kortom, wil je graag in gesprek met ons om erachter te komen wat je graag zou willen en kunnen in je eigen buurt? Bel of stuur een bericht naar onderstaande persoon, dan gaan we samen aan de slag.

Mara Blankestijn

Duurzaam activeren & advies: Samen Naast Elkaar (Hooggraven)

Ellen van der Waal

Duurzaam activeren & advies: Leidsche Rijn / Vleuten / De Meern

Marjon van Alfen

Duurzaam activeren & advies: Oost/Hoograven/Lunetten.

Rik Hoogendam

Duurzaam activeren & advies: Ondiep/Zuilen/Leidsche Rijn.

Ann van den Brink

Duurzaam activeren & advies: Overvecht/ overige wijken.
Doe mee

Word vrijwilliger bij De Wilg

Zonder vrijwilligers geen activiteiten! De vrijwilligers zijn het menselijk kapitaal van De Wilg.
Bekijk de mogelijkheden