Terug

Sport Coalitie Utrecht: sport als onderdeel van herstel

Door de Sport Coalitie Utrecht is het mogelijk om met elkaar een passend en veilig sportprogramma aan te bieden voor mensen die dat in hun eentje niet redden. Sport Coalitie Utrecht staat voor een samenleving waarin niemand buitenspel staat. Het aanbod is gericht op mensen vanaf 16 jaar en ouder die kampen met problemen op meerder gebieden zoals sociaal isolement, verslaving en/of psychische problematiek.

Vrijdag 17 september geeft wethouder sport Maarten van Ooijen tijdens het *European Life Goals Games-congres
‘De maatschappelijke waarde van Sport’ het officiële startschot voor de Sport Coalitie Utrecht. Vanaf dat moment is al het sportaanbod in Utrecht makkelijk te vinden op www.sportcoalitieutrecht.nl.

Op www.sportcoalitieutrecht.nl  kunnen begeleiders samen met hun cliënt het sportaanbod bekijken. Bij sommige activiteiten is aanmelden vereist, maar bij de meeste niet.

Organisaties die deel uitmaken van de Sport Coalitie Utrecht zijn: Tussenvoorziening, Leger des Heils, Sport voor een Toekomst, van der Hoeven kliniek, Jellinek, Lister, Ubuntu huis, SportUtrecht, De Wilg en Life Goals.

 

 

*De European Life Goals Games 2021 is een groots opgezet sociaal sportevenement. In een week tijd kunnen meer dan 400 kwetsbare deelnemers uit tien Europese landen de kracht van sport ervaren. De European Life Goals Games 2021 wordt gehouden van 14 tot 18 september 2021, tijdens de European Week of Sport 2021. Het sportevenement is speciaal ontworpen om sportparticipatie en sociale inclusie te bevorderen.

Wanneer?
14-18 september

Waar?
Jaarbeursplein

Artikel
17 september 2021
Delen:
Terug
Doe mee

Word vrijwilliger bij De Wilg

Zonder vrijwilligers geen activiteiten! De vrijwilligers zijn het menselijk kapitaal van De Wilg.
Bekijk de mogelijkheden