Terug

De Stem van LVB

 

De stem van LVB ( Licht Verstandelijke Beperking)  is een project  dat mensen met LVB uit de provincie Utrecht vertegenwoordigt.

Het doel van dit project is dat ook mensen met een Licht Verstandelijke Beperking kunnen meepraten over onderwerpen die voor hen en de stad Utrecht belangrijk zijn. Op die manier krijgen mensen met LVB ‘een stem’ en wordt voor hen de stad met al haar mooie kanten ook toegankelijk. Dit is een goede stap voor een inclusieve samenleving.

Hoe gaan we te werk?
Mensen met een LVB denken mee over het beleid dat hen aangaat. Bijvoorbeeld hoe is de individuele begeleiding van mensen met LVB in Utrecht geregeld? Wat hebben mensen met LVB nodig om uit te kunnen gaan? Hoe maak je contact met andere mensen? En welke organisaties in Utrecht zijn goed toegankelijk en komen in aanmerking voor de Toegankelijkheidsprijs?

Adviesraad
De Wilg stelt een groep mensen met LVB (ervaringsdeskundigen) samen.  En geeft aan hen de nodige professionele ondersteuning om zo gevraagd en ongevraagd advies te kunnen geven aan de gemeente Utrecht.

Lijkt het jou leuk om advies te geven aan de gemeente?
Geef je dan op voor de bijeenkomst bij De Wilg op 30 november
(15.30 -17.00 uur)! En kijk of de adviesraad ook iets voor jou is!

Informatie en/of aanmelden

Jurre Schieveen
0615670455

Marjon van Alfen
0640873635

 

 

Artikel
17 november 2020
Delen:
Terug
Doe mee

Word vrijwilliger bij De Wilg

Zonder vrijwilligers geen activiteiten! De vrijwilligers zijn het menselijk kapitaal van De Wilg.
Bekijk de mogelijkheden