Terug

Doel van de Maand van LVB

Naar schatting hebben 1,1 miljoen mensen in Nederland een licht verstandelijke beperking (LVB); waarvan meer dan 20 duizend inwoners van de gemeente Utrecht. Dat is omgerekend 1 op de 17 mensen. Toch wordt deze groep vaak over het hoofd gezien. In een tijd dat onze samenleving steeds ingewikkelder wordt, wordt het voor deze groep steeds lastiger om mee te komen. Daar moet verandering in komen!

Het doel van de Maand van LVB is om deze grote groep mensen zichtbaar te maken. Om mensen te laten zien en ervaren wat het is om met een LVB te leven. Hiervoor gebruiken we straattheater, een LVB Xperience, podcasts en gaan we met mensen in gesprek. Zo zorgen we voor meer bekendheid van LVB en meer onderling begrip.

Met de Maand van LVB richten we ons op verschillende doelgroepen:

  • Alle Utrechters, om iedereen te laten zien hoeveel stadsgenoten met een LVB leven, wat dat voor hen betekent en hoe we beter met elkaar kunnen omgaan.
  • Professionals die in aanraking komen met mensen met een LVB, om meer begrip te kweken en het gesprek aan te gaan hoe ze het beste met deze groep kunnen omgaan.
  • Ambtenaren die invloed kunnen uitoefenen op het beleid van de gemeente met betrekking tot deze groep. Bijvoorbeeld voor het bieden van de juiste steun binnen de gemeente, maar ook kunnen investeren in het begrijpelijk maken en houden van alles in onze stad voor iedereen.
  • Mensen met een LVB, om hen te laten zien dat ze niet alleen zijn en hen te helpen bij het vinden van de juiste ondersteuning in de stad.

 

Artikel
31 maart 2022
Delen:
Terug
Doe mee

Word vrijwilliger bij De Wilg

Zonder vrijwilligers geen activiteiten! De vrijwilligers zijn het menselijk kapitaal van De Wilg.
Bekijk de mogelijkheden